Το 2007 ιδρύεται η εταιρεία ΜΑΤΑΜΗΣ Ο.Ε. Σκοπός της εταιρείας είναι η παραγωγή ελληνικών οίνων που μπορούν να αναδείξουν σε παγκόσμιο επίπεδο την ιδιαιτερότητα και τη δυναμική των ποικιλιών της Ελλάδας όπως και των οινοπαραγωγών της περιοχών.

Ο ιδρυτής της εταιρείας και επιστημονικός της σύμβουλος Ματάμης Απόστολος διευθύνει με την επιστημονική αρωγή και των δύο γιων του την οικογενειακή αυτή επιχείρηση και με τη μεγάλη εμπειρία του, επιλέγει αμπελοτόπια με ποικιλίες κυρίως ελληνικές και δημιουργεί πρωτοποριακά κρασιά προωθώντας στο εξωτερικό μια νέα αντίληψη για την ποιότητα των ελληνικών οίνων αλλά και της ελληνικής γης. Έτσι αναδεικνύονται ταυτόχρονα, και η ελληνική γη αλλά και οι ποικιλίες του τόπου μας.

Η εταιρεία μας διαθέτει υψηλή τεχνογνωσία, εμπειρία επιλογής των ελληνικών ποικιλιών της οινικής ζώνης αλλά και βαθιές γνώσεις οινοποίησης. Αυτό μας επιτρέπει να σχεδιάζουμε και να δημιουργούμε παράλληλα με τους ήσυχους οίνους και αφρώδεις που διακρίνονται για τη μοναδικότητά τους καθώς δεν υπάρχουν άλλοι αντίστοιχοι στη χώρα μας, ιδίας δυναμικής.
Οι οίνοι της εταιρείας μας χαρακτηρίζονται από την εξαιρετική ποιότητα και την έντονη ελληνική ταυτότητα, και αναδεικνύουν απόλυτα την έκφραση του terroir προέλευσης τους.

Γιάννης Ματάμης
Ms Commerce International des Vins
et Spiritueux – ESC Dijon Bourgogne
Université Dijon France

Γεννημένος το 1985 στην Dijon της Γαλλίας, ξεκίνησε την πρώτη του επαφή με το κρασί σε πολύ μικρή ηλικία, εξαιτίας της επαγγελματικής δραστηριότητας του πατέρα του Απόστολου Ματάμη.
Το 2009 αποκτά το πτυχίο γεωπονίας από το πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το International Higher Certificate in Wines & Spirits από το WSET Awards. Μετά το τέλος των σπουδών του στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζει τις μεταπτυχιακές σπουδές του στη Γαλλία.
Το 2011 αποφοιτά από το ΕSC Dijon Bourgogne με το Mastere specialize de commerce International des Vins et Spiritueaux.
Στη διάρκεια του μεταπτυχιακού του πραγματοποιεί πάνω από 150 επισκέψεις σε γαλλικά και ισπανικά οινοποιία στα οποία στεγάζονται και τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου η δε πρακτική του εξάσκηση λαμβάνει χώρα στην Αμερική.
Σήμερα, συνεχίζει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην οινολογία στο Universite Dijon για να βάλει και το δικό του προσωπικό στίγμα στα παραγωγικά & εμπορικά βήματα της ΜΑΤΑΜΗΣ Ο.Ε.

Αποστόλης Ματάμης
Οινολόγος - Αμπελολόγος, Diplome
de l’ Université de Bourgogne

“Το κρασί αντιπροσωπεύει με απόλυτο τρόπο το χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία του παραγωγού του”.

Η πορεία του Απόστολου Ματάμη στον τομέα του οίνου μετράει πάνω από 30 χρόνια, διάστημα κατά το οποίο ο ίδιος έχει περάσει από όλους τους οινολογικούς, αμπελουργικούς και επιστημονικούς τομείς.
Έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές του στη γεωπονία στην Ελλάδα ( Θεσσαλονίκη), το 1981 ξεκινά τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο πανεπιστήμιο της Dijon Γαλλίας, όπου και αποκτά το D.N.O. (Εθνικό Δίπλωμα Οινολογίας) και το D.E.R. στην αμπελουργία.
Ξεχωρίζοντας για το υψηλό επίπεδο των γνώσεων του, θα εργαστεί στο «Domaine Louis Latour» στο Aloxe Corton Bourgogne.
Το 1987, επιστρέφει στην Ελλάδα και εργάζεται ως οινολόγος για την «Mπουτάρης Oινοποιητική» σε διάφορες αμπελοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας.
Το 1991, το ανήσυχο πνεύμα του, θα τον οδηγήσει στη Σιάτιστα Κοζάνης όπου θα δημιουργήσει και θα εμφιαλώσει τον πρώτο Ερυθρό Τοπικό οίνο Σιατίστης & τον πρώτο εμφιαλωμένο Λιαστό οίνο.
Επί σειρά ετών, παραμένει σύμβουλος οινολόγος σε επώνυμα οινοποιεία της Ελλάδας και του εξωτερικού και παράλληλα από το 2007 στην εταιρεία των γιων του.
Το ήθος, η εμπειρία και οι οινολογικές επιτυχίες του, τού προσδίδουν κύρος και αναγνωσιμότητα στον ευρωπαϊκό οινολογικό κόσμο.
Από το 1996 διευθύνει τη Spιndal Ν.Ε. Ε.Π.Ε. που ανήκει στο «ΑΕΒ GROUP» με αντικείμενο την εμπορία οινολογικών προϊόντων.
Σκοπός του είναι να αναδείξει την εξέλιξη του ελληνικού αμπελώνα και των δυνατοτήτων του σε καινούρια μονοπάτια σε συνεργασία πάντα με τους γιους του Στέλιο και Γιάννη Ματάμη.

Στέλιος Ματάμης
Mphil in Brewing and Distilling,
Herriot-Watt University of
Edinburgh Scotland

“Η τεχνογνωσία της ζυθοποίησης εφαρμοσμένη σε οινοποιητική μονάδα, μόνο ποιοτική αναβάθμιση μπορεί να αποφέρει”.

Ο Στέλιος Ματάμης, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1981 αλλά μεγάλωσε στη Dijon της Βουργουνδίας, και ως εκ τούτου τα βιώματά του είναι γεμάτα από εικόνες σε οινοποιεία και αμπελώνες.
Σπούδασε στο International Center of Brewing and Distilling του Herriot- Watt University του Εδιμβούργου της Σκωτίας και εργάστηκε κατά περιόδους στην «Αθηναϊκή Ζυθοποιία» & στην «Μύθος Ζυθοποιία».
Το 2007 δημιούργησε τη δική του εταιρεία και άρχισε να κάνει τις δικές του οινοποιήσεις σε περιοχές της Ελλάδος ήδη γνωστές για την παράδοσή τους στο χώρο, όπως η Σαντορίνη και η Νεμέα.
Οι πολύπλευρες σπουδές του επιτρέπουν στην καριέρα του να κινείται σε τρεις διαφορετικούς -αλλά και συνάμα συγγενικούς- τομείς της βιομηχανίας: του Κρασιού, του Ζύθου και του Αποστάγματος.
Κερδίζοντας πολύ γρήγορα την εμπιστοσύνη των ειδικών του χώρου, προσφέρει τις υπηρεσίες του και στους τρεις τομείς ως σύμβουλος παραγωγής.
Παράλληλα εκπονεί τη μελέτη και εφαρμογή του μηχανολογικού εξοπλισμού δύο αποσταγματοποιείων και τριών οινοποιείων στον Ελλαδικό χώρο.
Σήμερα έχει καθοριστικό ρόλο στο σχεδιασμό και την υλοποίηση προσωπικών οίνων.